İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Değerli Taş Nasıl Anlaşılır?

Değerli taş nasıl anlaşılır sorusu, değerli taşlara merakı olan kişiler tarafından sorulmaktadır. Değerli taşlar, topaz, yakut, zümrüt, elmas olarak bilinmektedir. İlgili taşlar, altından sonra en çok ilgi gören materyallerdir. Yarı değerli taşlar ise genelde hikâyesi olan, ametist gibi taşlardır. Yarı değerli taşlar genel anlamda sağlığı düzeltme ve cesaret verme gibi görevler amacıyla kullanılmaktadır. 

Günümüzde taşların kullanımı oldukça yoğun bir şekilde artmıştır. Daha çok aksesuar olarak satın alıp kullanılan değerli taşlar, kadınlar tarafından özellikle ilgi görmektedir. Değerli taşlar ayrıca ruhsal ve fiziksel bazı problemlerin giderilmesi için kullanılmaktadır. 

Değerli taşlar, çok uzun süreler sonucunda oluşup yeryüzüne çıkmaktadır. Bununla birlikte hemen her taşın kendine özgü bir şekilde anlamı ve önemi bulunmaktadır. Taşların özellikleriyle birlikte rengi ya da anlamları da değişmektedir. Elmas ise saf ve karbon bileşeninden oluştuğu için en değerli taş olarak kabul edilmektedir. Değerli taşların sertlik düzeylerine göre gerçek olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Özellikle elmas, çok sert bir yapıdadır ve hiçbir şekilde çizilmesi ya da zarar görmesi mümkün değildir. Diğer değerli taşlarda da aynı durum geçerlidir diyebiliriz. 

Değerli Taşların İsimleri ve Özellikleri Nelerdir?

Elmas, en sert değerli taşlar arasındadır. Hiçbir madde elmasın çizilmesine neden olamaz. Ancak elmas, her maddeyi kolaylıkla çizebilmektedir. Elmas, içine aldığı ışığın miktar seviyesinin çok daha fazlasını yansıtmaktadır. Dikkatli bir şekilde bakılması durumunda yansıtılan ışığın gökkuşağı gibi yayıldığı görülmektedir. 

Değerli taş nasıl anlaşılır sorusuna alternatif olarak elmas örneği yanıt şeklinde verilebilmektedir. Elmas örneğinde olduğu gibi, sertlik derecesine göre belli olmaktadır. 

Pırlanta, özellikle takı yapılırken sıkça kullanılmaktadır. Elmasın kesilerek ince işlemlerden geçirilmesi sonucunda oluşturulmaktadır. Pırlanta, elmas yavrusu olarak da bilinir. Ne kadar değerli olduğu ise karat, kesim, berraklık ve renk özelliğine göre belirlenmektedir. 

Zümrüt, detaylı ve hassas bir değerli taş olması nedeniyle taşların kraliçesi olarak da bilinmektedir. İşlenmesi için çok dikkatli olunması gerekmektedir. 

Yakut, güçlü ve bordo rengiyle hükümdarlıklarda bolca kullanılmıştır. Elmastan sonra en sert yapıya sahip ikinci taştır. Taş, asaletin, aşkın simgesi olan bir taştır. Ağırlıklı olarak gerdanlıklar, yüzükler ve büyük boyuta sahip broşlarda kullanılmaktadır. Yakutu küçük parçalar halinde kullanamazsınız. Kullandığınız takdirde hata etmiş olursunuz. Kullanılması ise mümkün olduğu kadar büyük taş şeklinde, altında süslerle mümkün olmaktadır. 

Safir, en gizemli taşlar arasındadır. Mavi rengin en saf halini yansıtmaktadır. Mavilerin efendisi olarak da bilinen taş, doğada birden farklı şekilde bulunabilmektedir. Açık mavi ya da koyu mavi şeklinde bulunmaktadır. Açık mavilere dişi, koyu mavilere erkek safir adı verilmektedir. Işığı yansıtma biçimine göre safirler farklılık göstermektedir.

 

Değerli Taşlarda Nelere Dikkat Edilir?

Değerli taşlar elinize geçtiyse bunun gerçek olup olmadığını anlamanın birçok yolu bulunmaktadır. Sertlik, bu test yöntemlerinin başında gelmektedir. Ayrıca doğal taşların enerjisi olduğuna inanılmaktadır. Sertlik seviyesini kontrol ederek bir taşın gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Doğal taşlardan yapılmış aksesuarları tercih edecekseniz, aşağıdaki unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • Bazı taşlar büyük, bazı taşlar küçük kullanılmalıdır. Hangi taşı kullanıyor olursanız olun, mutlaka amacına uygun bir kullanım sergilemelisiniz.
  • Taşların kalitesi kadar görünümü de önemlidir. Görünüm açısından mutlaka size uygun olan bir taştan yapılmış aksesuarları tercih edin.
  • Değerli taşlar, tahmin edileceği üzere pahalıdır. Ancak bu aksesuarları alırken gerçek fiyat araştırması yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle çok da aşırıya kaçmadan uygun tercihlerde bulunarak kullanım sağlayabilir, doğal taşların faydalarına erişebilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir